BUCHET DE ACATISTE ALE MAICII DOMNULUI PDF

Elena Devautour is on Facebook. Join Facebook to connect with Elena Devautour and others you may know. Facebook gives people the power to share and. PRO TV, StirileProTV, Bizim Yol, Reverie, Craciun Fericit, Marcela Fota Oficial, Lorenna, Irina Loghin Oficial, Buchet de frezii, Buchete de flori, ALOE. Ghiorghiu Mariana-Mirela is on Facebook. Join Facebook to connect with Ghiorghiu Mariana-Mirela and others you may know. Facebook gives people the .

Author: Kazragal Goltibar
Country: Sao Tome and Principe
Language: English (Spanish)
Genre: Environment
Published (Last): 8 May 2009
Pages: 36
PDF File Size: 16.98 Mb
ePub File Size: 19.78 Mb
ISBN: 603-1-85138-312-4
Downloads: 66209
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vijin

Slujire arhierească la hramul Catedralei din Suceava | Doxologia

In arhipastorul Benedict al Chisinaului a fost silit de sovietici sa inchida manastirea Rudi. Usile si ferestrele cu pervazuri semicirculare nu poarta urme de profilare gotica.

In timp, complexul monastic a fost abandonat. Inaltimea peretilor din afara e de 9 m, iar turla cu crucea are 20 m.

Dar, ca o pedeapsa pentru faradelegile comise, in moare subit fiica lui Bogus, Anastasia, iar peste un an se stinge cealalta fiica, Ana. Spitalul a fost evacuat in si pana in manastirea a ramas pustie. domnupui

Tinda se afla in partea sudica a bisericii. Casele s-au ruinat si s-au distrus, ramanand marturie doar temeliile lor, un arc de piatra, pe unde era poarta schitului, si biserica dezvelita complet. Mai tirziu, proprietar devenind un oarecare Mihail Rosea, ruda apropiata a lui Bogus, a fost transformata in locuinta pentru servitori.

  3.5 LIBRIS MORTIS PDF

Biserica Sfanta Treime a fost folosita si ca depozit. In anulcu binecuvintarea episcopului Inochentie de la Husipe mosia fratilor Andronachi si Teodor Rudea si cu sprijinul financiar al negustorului Donciul din Movilau Podolia a fost construita o biserica de piatra cu hramul Sfanta Treime, in stil moldovenesc.

Alaturi de el se afla mormintele fiicelor sale.

Averea locasului sfint a fost confiscata, iar calugarii s-au domnukui pe la alte manastiri. Acest fapt a fost consemnat, in limba slavona, intr-o inscriptie care s-a pastrat pana in prezent: Anulluna iunie in ziua 1.

Manastirea Sihastria Rarau: Acatiste Ortodoxe Audio Gratuite

La varsta de 62 ani se trece si el din viata. Familia Bogus a fost inmormantata pe teritoriul schitului parasit de calugarite in Ghid biserici din Ubchet Moldova.

Contact Form Powered By: Arhitectura bisericii din Rudi are un caracter bine pronuntat al bisericilor moldovenesti din veacul al XVI-lea.

Planul bisericii este treflat, avand grosimea peretilor de aproape un metru.

In au inceput lucrarile de reconstructie a manastirii. Pe peretele stang al nartexului din biserica se mai gaseste inca o inscriptie funerara: Dupa aceasta in manastire s-a instalat odmnului de copii, domnulki mai tarziu complexul monastic a fost transformat in spital de ftiziatrie pentru copii, avand si o scoala.

In perioada celui de-al doilea razboi mondial manastirea a fost carmuita de staretul Ioachim Barbus, sub ascultarea caruia se aflau 30 de calugari.

Drumul spre acest lacas sacru serpuieste printre peisajele incantatoare de pe malul Bulboacei, un afluent al Nistrului.

Mănăstirea “Sfânta Treime”, s. Rudi, r. Soroca

In interior pronaosul este despartit de naos printr-un perete sustinut de doi stalpi puternici, avand forma rotunda. Buchett trei abside sunt ornamentate cu arcaturi, in care, dupa traditia moldoveneasca veche, se domului chipurile sfintilor. Manastirea se afla in mijlocul landsaftului pitoresc Rudi-Arionesti, nu departe de Nistru — la o distanta de 15 kilometri de oraselul Otaci. Manastirea Rudi este locul unde simpletea, bunatatea si credinta coexista.

  BOSKA KOMEDIA DANTE PDF

Biserica ramasa de la schitul Rudi a fost inchisa in prin decizia autoritatilor eparhiale si a fost data sub supraveghere parohiei din satul Rudi de Jos.

A luat cu forta livada, via, pasunile, prisaca. Dimensiunile generale ale bisericii nu sunt mari: Din formularul bisericii Sfanta Treime a schitului Rudi, din anulcitim: Manastirea Rudi isi reia activitatea la 24 octombrieprin straduinta arhimandritului Visarion Puiu, a fost acatisfe restaurarea ei. Inin manastirea Rudi au venit si s-au asezat trei calugari: Manastirea Rudi — numita uneori si Manastirea Rughi — este asezata pe cursul unui rau ce strabate, prin mijloc, padurea ce se intinde pe un mare petic de pamant.

Dintre toate bisericile Basarabiei au pastrat aceste profuuri numai usile si ferestrele bisericii Sfantul Dumitru din Orhei, zidita de Vasile Lupu, si ale paraclisului din cetatea Hotinului.